Desert bezele cu nuca de cocos

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Austria. Cum sa faci Desert bezele cu nuca de cocos

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert bezele cu nuca de cocos

 

Am găsit mai demult o rețetă de bezele cu nucă de cocos, de origine austriacă (Kokosmakronen/Kokosbusserl) și am pus-o în aplicare, pentru că mi se părea un desert pe gustul meu. Exact așa a ieșit acest desert și bezelele mi-au amintit de batoanele aromate de cocos, care sunt atât de bune... Din ingredientele de mai jos am făcut două tăvi, fiecare cu câte 25 de bezele (cam 5/porție).

 

INGREDIENTE
4 albușuri 200 grame de zahăr pudră 175-200 grame de nucă de cocos 1 plic de zahăr vanilinat 1 praf de sare extrafină 2 linguri de zeamă de lămâie Pentru decor: alune nesărate

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată și lucioasă.

Se adaugă cele două linguri de zeamă de lămâie și după ce se încorporează, iar zahărul nu se mai simte, se oprește mixarea.

Se adaugă nuca de cocos, puțin câte puțin și se încorporează cu ajutorul unei palete, sau a unei linguri, fără a se amesteca prea mult, ca să ”nu cadă” compoziția.

Se toarnă compoziția într-un poș, sau într-o pungă de unică folosință, decupată într-un colț.

Se pune hârtie de copt pe tavă și se șprițează bezelele. Se decorează bezelele cu câte o alună nesărată și se dă tava la cuptor, la temperatură mică, pentru cel puțin 60 de minute. Se lasă cuptorul cu ușa deschisă, pe tot timpul coacerii.

Când bezelele s-au întărit, se scoate tava din cuptor, se iau bezelele și se pun pe un platou, până ce se răcesc.

Se depozitează într-un loc uscat și răcoros, în recipiente închis ermetic.

Ingrediente Desert bezele cu nuca de cocos

4 albușuri

200 grame de zahăr pudră

175-200 grame de nucă de cocos

1 plic de zahăr vanilinat

1 praf de sare extrafină

2 linguri de zeamă de lămâie

Pentru decor:

alune nesărate

Categorii