Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Germania. Cum sa faci Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

 

O reteta de biscuiti extra deliciosi pe care i-am preparat dupa o reteta germana. Asa ca i-am inscris in categoria "retete festive de iarna" 

 

INGREDIENTE
2 galbenusuri 250 g unt la temperatura camerei 150 gr zahar pudra 500 gr faina 40 ml apa rece esenta de vanilie gem de caise

Ingrediente bezea:

2 albusuri 130 gr zahar pudra 50 gr zahar tos

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.

Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.

Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.

Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!

Ingrediente Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

2 galbenusuri

250 g unt la temperatura camerei

150 gr zahar pudra

500 gr faina

40 ml apa rece

esenta de vanilie

gem de caise

2 albusuri

130 gr zahar pudra

50 gr zahar tos

Categorii