Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)

 

O rețetă perfectă de făcut atunci când îți mai rămân albușuri și ai început un borcan cu jeleu de gutui. O poți face cu zahăr pudră dacă vrei - ai nevoie de 150 de grame de zahăr în loc de picături de stevie și îndulcitor. https://www.blogulluicatalina.com/2021/05/biscuiti-cu-migdale-si-jeleu-de-gutui.html     https://youtu.be/oIGtVtzUdRc

270 g migdale pudra sau migdale macinate 3 linguri pudră de îndulcitor eritritol 70 g jeleu de gutui 3 albusuri 5 picături de stevia cu aromă de migdale amare

Amestecați îndulcitorul într-o pudră fină.

In vasul robotului de bucatarie cu frunza se amesteca migdalele, „zaharul”, jeleul si stevia cu migdale amare. Apoi incorporam treptat albusurile. Primim un marțipan, o pastă fermă. Pune-l pe o folie de plastic pentru a forma o rolă (a mea a fost groasă, poate să o fac mai subțire decât mine). Pune-l la congelator pentru o oră sau două pentru a se întări. Va fi mai ușor să-l feliați. Scoateți-l și tăiați-l în felii de aproximativ un inch. Le-am făcut mai subțiri pentru că rulada era groasă. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si coaceti 15-20 minute la 180°C. Pudrati cu indulcitor pudra si lasati la racit pe un gratar. Păstrați acești biscuiți într-o cutie de metal. Sunt și mai bune după 24 de ore.

Ingrediente Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)

270 g pudra de migdale sau migdale măcinate

3 linguri de pudră de îndulcitor eritritol

70 g jeleu de gutui

3 albusuri de ou

5 picături de stevia cu aromă de migdale amara

Categorii