Desert biscuiti cu smantana fermentata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert biscuiti cu smantana fermentata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert biscuiti cu smantana fermentata

 

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie smantana, dar nu mai stiu exact reteta si tot incerc diverse retete doar, doar o sa gasesc gustul ala delicios. Am incercat aceasta reteta cu smantana fermentata, au iesit gustosi, dar nu e ceea ce cautam...deci cautarile continua...:D. Am facut portie dubla, dar am sa scriu reteta pentru o portie.

 

INGREDIENTE
230 g faina 1 lingura zahar 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei un praf de sare 150 g smantana fermentata 15% grasime 1 lingurita praf de copt 2 pliculete zahar vanilat zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.

Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.

Ingrediente Desert biscuiti cu smantana fermentata

230 g faina

1 lingura zahar

120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei

un praf de sare

150 g smantana fermentata 15% grasime

1 lingurita praf de copt

2 pliculete zahar vanilat

zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor

Categorii