Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

 

O reteta originala de biscuiti  sanatosi parfumati cu flori de levantica uscata. Chiar buni ! Puneti mai mult zahar (sau indulcitor ca mine) daca ii doriti bine dulci. Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, insa aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/biscuiti-din-faina-de-alac-parfumati-cu.html

 

INGREDIENTE
250 gr de faina de alac integrala 100 gr de unt 60 ml d'eau 65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar 1/2 pachetel praf de copt 1 lingurita rasa flori de levantica uscata

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de lucru si-ntindeti aluatul cu un sucitor . Faceti o foaie de 2-3 mm de grosime. Cu un pahar sau o forma decupati biscuitii si puneti-i pe o placa acoperita cu hartie de copt. Decorati-i cu un tampon daca doriti. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini. Scoateti din cuptor, sunt fragezi asteptati un pic si puneti-i la racit pe un grill. Cand sunt raciti complet ii puteti conserva intr-o cutie metalica. Buni si sanatosi. Levantica se simte cand sunt calzi, foarte usor odata raciti.

Ingrediente Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

250 gr de faina de alac integrala

100 gr de unt

60 ml d'eau

65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar

1/2 pachetel praf de copt

1 lingurita rasa flori de levantica uscata

Categorii