Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Reteta culinara Desert briosa finlandeza - Korvapuusti din categoria Dulciuri. Specific Finlanda. Cum sa faci Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Aceste briose rulate cu scortisoara sunt cunoscute sub numele Kanelbulle, Kanelbullar in Suedia sau Korvapuusti in Finlanda. Forma este de obicei circulara In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" . Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/briosa-finlandeza-korvapuusti.html
Ingrediente Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
250 ml lapte
1 ou
85 g zahar
un varf de sare
1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
500 g faina
3 lingurite de drojdie uscata
100 g de unt moale
50 g unt topit si racit
40 g zahar
30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara
(puteti pune 20 g de scortisoara)
1 ou pentru dorat
zahar perlat, zahar pudra