Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

Reteta culinara Desert briosa finlandeza - Korvapuusti din categoria Dulciuri. Specific Finlanda. Cum sa faci Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

 

Aceste briose rulate cu scortisoara sunt cunoscute sub numele Kanelbulle, Kanelbullar in Suedia sau Korvapuusti in Finlanda. Forma este de obicei circulara In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" . Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/briosa-finlandeza-korvapuusti.html

Ingrediente Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

250 ml lapte

1 ou

85 g zahar

un varf de sare

1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)

500 g faina

3 lingurite de drojdie uscata

100 g de unt moale

50 g unt topit si racit

40 g zahar

30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara

(puteti pune 20 g de scortisoara)

1 ou pentru dorat

zahar perlat, zahar pudra

Categorii