Desert briose cu albusuri si ciocolata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert briose cu albusuri si ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu albusuri si ciocolata

 

Daca aveti albusuri de la diverse preparate si vreti sa faceti un desert rapid si bun, aceste briose sunt perfecte, pufoase in interior si usor crocante la exterior datorita albusului. Aromele de vanilie si ciocolata se impaca perfect asa ca nu ramane decat sa le incercati!

 

INGREDIENTE
6 albusuri un praf de sare 150g faina 100g amidon de porumb 150g zahar 120ml ulei 1 lingurita si jumatate de praf de copt esenta de vanilie dupa gust 100g ciocolata neagra

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte; Intre timp, intr-un alt bol punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o bezea tare. Luam putin cate putin din bezeaua obtinuta si o adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam cu o paleta de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena si mai groasa ca la clatite. Intr-o tava de briose asezam hartiute sau forme de silicon si umplem fiecare forma cu aluatul obtinut, mie mi-au iesit 12 + alte 2 forme de ceramica. Dam la cuptor la 170°C pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite! Merg perfect alaturi de ceai, cafea, lapte sau chiar simple!

Ingrediente Desert briose cu albusuri si ciocolata

6 albusuri

un praf de sare

150g faina

100g amidon de porumb

150g zahar

120ml ulei

1 lingurita si jumatate de praf de copt

esenta de vanilie dupa gust

100g ciocolata neagra

Categorii