Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

 

Un desert ciocolatos și de sezon! Prietenii de la Coseli m-au provocat, eu am acceptat! Aștept părerea voastra! ;) 

 

INGREDIENTE
Unt grăsime 65% 200 g, Zahăr tos 200 g, Ouă 4 bucăți, Făină albă 400 g, Praf de copt 1 plic, Zahăr vanilinat 1 plic, Esență de fructe de pădure 1 linguriță, Lapte grăsime 1,5% 10 linguri, Ciocolată neagră 200 g. PENTRU UMPLUTURĂ: Mure proaspete sau congelate cca. 100 g. PENTRU ORNAT: Mure, Mascarpone, Zahăr pudră vanilinat 1 plic.

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.

Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența de fructe de pădure, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.

Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.

Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.

Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple fiecare formă cca. ¾ , apoi se pun mure.

Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30-40 de minute la 175 grade C, sau în cel cu gaz la nivelul 2.

Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul pudră vanilinat

Brioșele răcorite se decorează cu mure și cremă de mascarpone, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

Unt grăsime 65% 200 g,

Zahăr tos 200 g,

Ouă 4 bucăți,

Făină albă 400 g,

Praf de copt 1 plic,

Zahăr vanilinat 1 plic,

Esență de fructe de pădure 1 linguriță,

Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,

Ciocolată neagră 200 g.

Mure proaspete sau congelate cca. 100 g.

Mure,

Mascarpone,

Zahăr pudră vanilinat 1 plic.

Categorii