Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri

 

Brioşe cu blat de nucă, umplute cu ciocolată fină cu aromă de cafea, ornate cu cremă în două culori cu rom și cacao, apoi decorate cu fructe de sezon și nuci caramelizate. 

 

INGREDIENTE
Pentru brioșe:  3 ouă L 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie un praf de sare 2 linguri făină albă 4 linguri nucă rumenită și măcinată 6 g (1 linguriță) praf de copt Pentru umplutură:  100 g cuvertură de ciocolată neagră 1 linguriță cafea solubilă 60 ml lapte (sau după gust) 30 g unt Pentru cele două creme cu rom: 250 g cremă mascarpone 130 ml frișcă lichidă 2 căpăcele (1 linguriță) esență de rom  2 lingurițe cacao  Decor: · Struguri rozé, după gust Struguri albi, după gust coacăze, după gust mieji de nucă rumeniți 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie 35 g unt

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția.

Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii.

Lași la răcit, abia apoi îndepărtezi hârtiuțele de la brioșe.

Pentru umplutură:

Amesteci, într-un ibric, pe foc mic ciocolata ruptă bucățele cu untul, cafeaua, subțiind cu lapte după gust, pentru a obține o glazură nici prea densă, nici prea lichidă. Fierbi până se îngroașă ușor, făcând focul mic, pentru că amestecul se umflă când începe să fiarbă. După ce se răcește, se mai îngroașă, fiind numai bună de savurat când tai brioșa.

Pentru cele două creme:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, încorporezi crema mascarpone și un căpăcel de esență de rom. Împarți crema în două: jumătate rămâne albă. Cealaltă jumătate o amesteci cu pudră de cacao și mai adaugi un căpăcel de esență de rom, pentru un gust mai intens.

Montare:

Scobești brioșele de miez, umpli cu glazura de ciocolată, le pui căpăcelele cu grijă, le ornezi cu cremele, astfel încât să capete un efect de înghețată.

Decor:

Pui într-un ibric untul și zahărul, le amesteci până se topesc și se caramelizează puțin, apoi adaugi miejii de nucă (rumeniți înainte în cuptor) și tocați grosier și mai fierbi două minute, amestecând tot timpul, să nu se lipească. Lași la răcit.

Decorezi brioșele cu fructe de sezon, după gust și cu nuca caramelizată.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/briose-cu-nuci-cafea-rom-si-struguri.html

Nota: Am pregătit aceste brioșe în cadrul campaniei Coseli „Ne mândrim cu gospodinele noastre”

Ingrediente Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri

Pentru brioșe: 

3 ouă L

2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

un praf de sare

2 linguri făină albă

4 linguri nucă rumenită și măcinată

6 g (1 linguriță) praf de copt

Pentru umplutură: 

100 g cuvertură de ciocolată neagră

1 linguriță cafea solubilă

60 ml lapte (sau după gust)

30 g unt

Pentru cele două creme cu rom:

250 g cremă mascarpone

130 ml frișcă lichidă

2 căpăcele (1 linguriță) esență de rom 

2 lingurițe cacao 

Decor: ·

Struguri rozé, după gust

Struguri albi, după gust

coacăze, după gust

mieji de nucă rumeniți

3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

35 g unt

Categorii