Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

 

Un desert preparat ad-hoc, după o revizie prin frigider! ;) Un borcan cu albușuri, tot înainta spre mine, și parcă îmi vorbea, hai, hai,  folosește-ne și pe noi, fă ceva bun! ;) Și uite așa, am pregătit câteva brioșe frumușele și aromate, de primăvară-vară! ;) Acum nu știu dacă se integrează în concursul "aluaturi de casa", că am tot lecturat pe ici, pe colo, dar eu vi le propun cu mare drag!    Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE
Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) , Zahăr brun 75 g, Zahăr tos alb 75 g, Sare de mare 1 linguriță, Oțet de mere 1 linguriță, Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf, Praf de copt 1 plic, Zahăr vanilinat 2 plicuri, Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g, Bobițe de cacao 2 linguri (optional). P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe.

Se pregătesc tăvile pentru brioșe, tapetându-se cu foi speciale, sau în lispa lor cu puțin unt/ulei și făină.

Se pune câte un polonic din aluatul de mai sus în fiecare formă de brioșă, apoi se adaugă bucățele de căpșuni și sâmburi de cacao/bucățele de cicolată, apoi se dau la copt în cuptorul preînicns, cca. 35 minute la 180 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit, apoi se pudrează, din plin, cu zahăr pudră.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) ,

Zahăr brun 75 g,

Zahăr tos alb 75 g,

Sare de mare 1 linguriță,

Oțet de mere 1 linguriță,

Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf,

Praf de copt 1 plic,

Zahăr vanilinat 2 plicuri,

Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g,

Bobițe de cacao 2 linguri (optional).

P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.

Categorii