Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)

 

Seamana cu crema de ciocolata marca La laitière® .  Am facut-o cu indulcitor natural in loc de zahar pentru a avea o reteta low carb. https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/budinca-de-ciocolata-reteta-keto-low.html

 

INGREDIENTE
80 gr de ciocolata neagra 85% 1 lingura de cacao fara zahar 400 ml de smantana lichida 50 gr de indulcitor natural 2 oua si 4 galbenusuri vanilie

Incalziti cuptorul la 170°C.

Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana.

Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati.

Intr-un castron frecati ouale cu vanilia si indulcitorul.

Varsati incet deasupra lor ciocolata topita cu smantana continuand sa amestecati.

Varsati compozitia in 8 forme ramekin.

Puneti-le intr-un vas cu apa calda si dati-le la cuptor timp de 15-18 minute.

Mai degraba 15 minute caci altfel vor fi prea coapte.

Scoateti formele din vasul cu apa si lasati sa se raceasca.

Dati la rece timp de 3 ore.

Ingrediente Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)

80 gr de ciocolata neagra 85%

1 lingura de cacao fara zahar

400 ml de smantana lichida

50 gr de indulcitor natural

2 oua si 4 galbenusuri

vanilie

Categorii