Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale
Chiar și în post putem prepara unele dulciuri, ușor și destul de repede, cu ingrediente pe care le avem la îndemână. Astfel am gândit atunci când am făcut această budincă de gris, foarte bună și aromată, grație în special, jeleului de portocale. Este un desert foarte bun și aspectuos, mai ales dacă avem un eveniment festiv în post. Eu am făcut această budincă delicioasă într-o tavă în formă de inimă, doar pentru o probă, dar se poate face în orice tavă aveți la îndemână. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care budinca a stat la frigider, ca să se întărească.
Ingrediente Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale
250 grame de gris
150 grame de zahăr tos
1-2 plicuri de vanilie
1 linguriță de coajă de lime (lămâie)
3 linguri de peltea de gutui
750 ml de apă
Pentru umplutură:
1 borcan de gem de gutui
Pentru jeleu:
250 ml de suc proaspăt de portocale
3 linguri de zahăr tos
2 linguri de amidon alimentar
coaja răzuită de la o portocală