Desert budinca de gris cu visine si jeleu
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert budinca de gris cu visine si jeleu
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert budinca de gris cu visine si jeleu
Înainte de intrarea în Postul Mare am preparat acest desert rapid, bun și economic. Mi s-a părut că asocierea budincii de gris, dulce și pufoasă cu vișinele (din dulceață) și cu jeleul de vișine este foarte plăcută și poate fi pe gustul oricui. De aceea, vi-l recomand și dumneavoastră...
Ingrediente Desert budinca de gris cu visine si jeleu
100 grame de gris de grâu
100 grame de zahăr tos
1 plic de vanilie
500 ml de lapte
4 ouă
1 linguriță de coajă de lime
vișine din dulceață
unt pentru uns vasul termorezistent
Pentru jeleu:
125 ml de sirop de vișine
2 linguri de zahăr tos
1 lingură de amidon alimentar
40-50 grame de unt
Pentru decor:
vișine (din dulceață)
ornamente decor