Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert budinca de gris cu visine si jeleu

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert budinca de gris cu visine si jeleu

 

Înainte de intrarea în Postul Mare am preparat acest desert rapid, bun și economic. Mi s-a părut că asocierea budincii de gris, dulce și pufoasă cu vișinele (din dulceață) și cu jeleul de vișine este foarte plăcută și poate fi pe gustul oricui. De aceea, vi-l recomand și dumneavoastră...

Ingrediente Desert budinca de gris cu visine si jeleu

100 grame de gris de grâu

100 grame de zahăr tos

1 plic de vanilie

500 ml de lapte

4 ouă

1 linguriță de coajă de lime

vișine din dulceață

unt pentru uns vasul termorezistent

Pentru jeleu:

125 ml de sirop de vișine

2 linguri de zahăr tos

1 lingură de amidon alimentar

40-50 grame de unt

Pentru decor:

vișine (din dulceață)

ornamente decor

Categorii