Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

 

Rețete de suflet

400 g paste 100 g zahăr 100 ml lapte 100 g nuci tocate (am macinat) esență de vanilie esenta de rom coaja de lamaie 750 g brânză de vaci 200 g smantana 4 oua stafide, fistic, merisoare 30 g unt 2 linguri pesmet

Fierbe pastele dupa timpul de pe ambalaj (eu le-am fiert 8 minute in apa cu sare din momentul in care incepe sa fiarba)

Intre timp, hidratam stafidele in lapte cald amestecat cu esenta de rom dupa gust.

Batem ouale cu zaharul pana devin cremoase si si-au dublat volumul.

Brânza mea a fost mai uscată și am folosit smântână, dacă a ta este cremoasă nu folosi.

Se adauga smantana peste oua, nuca, coaja de lamaie si esenta de vanilie, se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se adauga branza de vaci.

La final adaugam stafidele sau ce alte fructe folosim.

Intre timp fierbe pastele si scurge apa, adauga amestecul de branza, amesteca usor pana se omogenizeaza.

Se toarna tava cu unt si se acopera cu pesmet si se da tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos cca 30 minute la 180 de grade

Ingrediente Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

400 g macaroane

100 g zahar

100 ml lapte

100 g nuca tocata(eu am avut macinata)

esenta de vanilie

esenta de rom

coaja de lamaie

750 g branza de vaci

200 g smantana

4 oua

stafide,fistic,merisoare

30 g unt

2 linguri pesmet

Categorii