Desert chec colorat, cu nuca si rahat
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec colorat, cu nuca si rahat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert chec colorat, cu nuca si rahat
Aceasta este o rețetă preluată de la mămica mea. Ea îi zice "chec colorat", iar eu am adăugat în titlu și ingredientele esențiale, pentru un plus de precizie. Acest chec este cu adevărat un deliciu și mi-a plăcut dintotdeauna, foarte mult. Deși îmi plac prăjiturile cu cremă, sau frișcă, fac mai mult prăjituri uscate, pentru că sunt mai sigure. Celelalte cer condiții speciale, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile. Nu prea agreez prăjiturile cu frișcă artificială, cu lapte concentrat, sau condensat, cu gelatină... ci le prefer pe cele cu ingrediente absolut naturale și aceste prăjituri se fac în condiții de siguranță alimentară ce trebuie respectate întocmai. Iar acest chec, deși uscat este preferatul meu, dintre toate dulciurile, pentru că este foarte parfumat și plăcut, pentru gustul său foarte bun. Atunci când i-am cerut mămicăi rețeta, mi se părea că este foarte multă nucă și rahat, că aceste ingrediente pot îngreuna aluatul, dar ea mi-a răspuns și mi-a repetat, la insistențele mele, că ea așa a făcut dintotdeauna checul colorat și că i-a ieșit foarte bun de fiecare dată. (Știu asta, prea bine! Iar checurile ei arătau întotdeauna mai frumos...) Ingredientele de mai jos sunt pentru un singur chec. Cel mai important tips pentru reușita acestui chec este mixarea continuă a aluatului, până la sfărșit.
Ingrediente Desert chec colorat, cu nuca si rahat
5 ouă
250 grame de zahăr pudră
250 de grame de rahat colorat
250 grame de nuci
250 grame de făină albă
1 plic de vanilie
coaja răzuită de la o lămâie
1 vârf de cuțit de sare
unt pentru uns tava
Pentru decor:
1 lingură de zahăr pudră (din cel de mai sus)
vanilie