Desert chec cu cacao si rom

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert chec cu cacao si rom

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu cacao si rom

 

Un chec simplu dar tare bun! 

500 gr faina tip 00 200 gr unt 250 gr zahar 3 oua 300 ml lapte esenta de rom 1 plic praf de copt 50 gr cacao zahar pudra

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.

Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .

Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .

Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.

Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....

Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba  si amestecam usor cu o lingura.

Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.

Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.

Dupa plac, presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

Ingrediente Desert chec cu cacao si rom

500 gr faina tip 00

200 gr unt

250 gr zahar

3 oua

300 ml lapte

esenta de rom

1 plic praf de copt

50 gr cacao

zahar pudra

Categorii