Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

 

Am pregatit aceasta prajitura in note de primavara: cu capsuni si afine, coaja de lamaie si apa de floare de portocal. La final am glazurat-o cu ciocolata cu lapte. si l-am decorat cu capsuni si frunze de menta (din oala mea mica am avut mare grija). Un desert deloc complicat, dar delicios, pentru weekend sau orice altă ocazie. Rețete de Paște

A luat: 5 oua mari, 100 g căpșuni proaspete, 100 g afine congelate, Un vârf de cuțit de sare, 5 ml îndulcitor, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita apa de floare de portocal, 80 ml ulei, 120 + 25 g faina, 7 g praf de copt, Decor: frunze de menta, dupa gust, 4 căpșuni proaspete, 50 g glazura de ciocolata cu lapte Callebaut 33,6% cacao

Aluat:

Batem cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Adăugați treptat apa de floare de portocal, gălbenușurile de ou, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Se adauga apoi 120 g de faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula.

Se amestecă fructele cu 25 g (o lingură) de făină și se adaugă în aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu dezumfla compoziția. Făina îi ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

Turnam aluatul intr-o tava de tort, pregatita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura la racit.

Pentru decor:

Decoram prajitura cu ciocolata topita, capsunile spalate si taiate in jumatate, dar si frunzele de menta spalate si uscate.

Poftă bună!

Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/chec-cu-capsuni-si-afine-si-glazura-de.html

Ingrediente Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Aluat:

5 ouă mari,

100 g căpșuni proaspete,

100 g afine congelate,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

1 linguriță coajă de lămâie,

1 linguriță apă de flori de portocal,

80 ml ulei,

120 + 25 g făină,

7 g praf de copt,

Decor:

Frunze de mentă, după gust,

4 căpșuni proaspete,

50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao

Categorii