Desert chec cu dovleac si merisoare

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert chec cu dovleac si merisoare

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu dovleac si merisoare

 

Imi era dor de o prajitura cu dovleac. Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat prajitura cu ciocolata neagra. A iesit o prajitura delicioasa, nu foarte dulce cu aroma de dovleac si scortisoara. Pentru aceste cantitati avem nevoie de 2 tavi mai mici. Ale mele au fost destul de mari si checul nu a iesit foarte inalta. Cantitatea de ciocolata am pus-o in strat  mai gros doar pe unul dintre checuri. pe celalalt l-am pudrat cu zahar cu aroma de vanilie. Varianta cu ciocolata mi-a placut mai mult.

 

INGREDIENTE
400 gr piure de dovleac bine scurs 4 oua 200 ml ulei 270 gr faina 100 gr zahar 100 gr zahar brun scortisoara pudra 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie 1 plic zahar vanilat bourbon un praf de sare merisoare usor deshidratate 120 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam. Adaugam faina cernuta si praful de copt si bicarbonatul stins. Amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia in 2 forme de chec unse cu ulei si tapetate faina. Presaram merisoare, pe care le impingem usor cu dosul unei linguri spre interior. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade peste 45-50 de minute. Scoatem tavile, le lasam cate minute, apoi cu ajutorul unui cutit desprindem checul si il scoatem pe un gratar. Inytr-o craticioara punem ciocolata rupta bucati si laptele. Punem la foc mic si lasam sa se infierbinte laptele. Dam jos si amestecam bine. Punem ciocolata peste checuri si ornam cu merisoare. Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a se servi.

Ingrediente Desert chec cu dovleac si merisoare

400 gr piure de dovleac bine scurs

4 oua

200 ml ulei

270 gr faina

100 gr zahar

100 gr zahar brun

scortisoara pudra

1/2 plic praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

1 plic zahar vanilat bourbon

un praf de sare

merisoare usor deshidratate

120 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor

Categorii