Desert chec cu portocale, rom si stafide

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert chec cu portocale, rom si stafide

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert chec cu portocale, rom si stafide

 

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE
8 oua 1 1/2 cana zahar 2 cani faina 7 linguri ulei 2 linguri rom 2 linguri apa calda 5 linguri zeama de portocale+2 linguri ptr compozitia cu cacao 1 plic praf de copt un praf de sare 2 linguri cacao 70 gr stafide coaja rasa de la o portocala zahar pudra pentru decor

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul.

Scurgem stafidele.

Adaugam zeama care a ramas , zeama de portocale si coaja de portocala rasa.

Cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza toata faina. Turnam 3/4 din compozitie in 3 tavi de chec. In compozitia ramasa adaugam cacaua si cele 2 linguri zeama de portocala , apoi adaugam stafidele.

Impartim compozitia in cele 3 tavi.

Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute sau pana trec proba scobitorii. Lasam checurile sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra .

Ingrediente Desert chec cu portocale, rom si stafide

8 oua

1 1/2 cana zahar

2 cani faina

7 linguri ulei

2 linguri rom

2 linguri apa calda

5 linguri zeama de portocale+2 linguri ptr compozitia cu cacao

1 plic praf de copt

un praf de sare

2 linguri cacao

70 gr stafide

coaja rasa de la o portocala

zahar pudra pentru decor

Categorii