Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Pentru aceasta reteta delicioasa m-am inspirat de Oana de la Savori Urbane. Vă invit să îl încercați și pe voi pentru că este minunat. Sosul a iesit putin mai gros. Dacă doriți, puteți renunța la amidon și îl mai fierbeți câteva minute până se îngroașă suficient.
8 albusuri 2 vârfuri de cuțit de sare 140 g zahăr 3 plicuri de zahar vanilat Esență de lămâie 200 g unt topit (82% grăsime) 160 g faina 200 g fructe confiate 20 g ciocolata 50 g alune tocate mărunt -pentru sos: 400 g mure 3 linguri de zahar 10 g amidon de porumb 30 ml apă receSe incinge cuptorul la 170 C si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30x11cm si o tava de silicon de 14x8cm). Este important să fie pregătiți înainte de a merge la lucru. Bate tare albusurile spuma cu 2 prafuri bune de sare. Când au devenit consistente și spumoase, adăugați zahărul tos (tot deodată) și esența de lămâie și vanilie și continuați să bateți la viteză mare până obțineți o spumă densă, lucioasă și foarte puternică (ca bezea). Pune toate ingredientele peste spuma de albuș deodată! Cernem faina, adaugam fructele confiate, ciocolata si alunele tocate marunt si turnam deasupra jumatate din untul topit. Cu mișcări largi de sus în jos încorporezi toate componentele în spuma de albuș. Se toarnă restul de unt topit și se încorporează ușor. Împărțiți compoziția de prăjitură cu albușuri în cele două forme pregătite și nivelați-o. Dam prajiturile in cuptorul preincalzit la 170 C si le coacem 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Scoatem formele de prajitura cu albusuri din cuptor si lasam-le 5 minute, apoi rastoarna-le pe un gratar de bucatarie si scoatem hartia de copt. Cecurile au nevoie de aer pentru a se răci lent. Tăiați numai după răcirea completă. Intre timp pregatim sosul de mure. Puiul a fost fiert cu zahăr timp de 10 minute. O amesteci si o treci printr-o sita. Sosul rezultat se fierbe. Separat se pune amidonul in apa rece si se amesteca, apoi se adauga peste sosul de mure si se amesteca compozitia si se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul, amestecand continuu. Lasa sa se raceasca. Dupa ce prajitura s-a racit, feliati si serviti cu sos de mure.
Ingrediente Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
8 albușuri
2 vârfuri de cuțit sare
140 g zahăr
3 plicuri de zahăr vanilat
Esență de lămâie
200 g unt topit (cu 82% grăsime)
160 g făină
200 g fructe confiate
20g ciocolată
50g alune de pădure tocate mărunt
-pentru sos:
400g mure
3 linguri zahăr
10g amidon de porumb
30ml apă rece