Desert cheesecake cu capsuni

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu capsuni

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu capsuni

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE
 Blat biscuiti: 200 g biscuiți digestivi mărunțiți 100 g unt topit 10 linguri lapte Strat 1: 400 g capsuni congelate 200 g zahăr 1 plic gelatină foi 400 g crema brânză 200  g smântână pentru frișcă Esență vanilie Strat 2: 200 g căpșuni congelate 100 g zahăr 1 plic gelatina

Blat biscuiți: biscuiții se amestecă cu untul topit si laptele. Se presează în tavă cu ajutorul unui pahar. Strat1: se hidratează gelatina. Căpșunile și zahărul se fierb pe foc până se îngroașă puțin (10-15 minute). Se ia de pe foc și se adaugă foile de gelatină hidratate și esența de vanilie. Se lasă la răcit. După ce ajunge la temperatura camerei se mizează smântână pentru frișcă și crema de brânză. Se adaugă gemul de căpșuni și se pune peste stratul de biscuiți. Se bagă la congelator până pregătim al doilea strat. Strat2: se hidratează gelatina conform informațiilor de pe ambalaj. Se fierb căpșunile cu zahărul câteva minute dupa care se pasează compoziția cu un blander. Se dă prin sită toata compoziția. La final se adaugă gelatina preparată conform informațiilor de pe ambalaj. Se pune peste stratul 2 si se da tortul 12 ore la rece.

Ingrediente Desert cheesecake cu capsuni

 Blat biscuiti:

200 g biscuiți digestivi mărunțiți

100 g unt topit

10 linguri lapte

Strat 1:

400 g capsuni congelate

200 g zahăr

1 plic gelatină foi

400 g crema brânză 200  g smântână pentru frișcă

Esență vanilie

Strat 2:

200 g căpșuni congelate

100 g zahăr

1 plic gelatina

Categorii