Desert cheesecake cu menta si capsuni
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cheesecake cu menta si capsuni
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu menta si capsuni
Cheesecake cu mentă și căpșuni este un desert gustos și răcoros, potrivit perioadelor toride de vară și nu numai. Și pentru că am împlinit 9 ani, dedic acest desert unei astfel de sărbători.
Pentru stratul de biscuiți: 350 gr biscuiti digestivi cu ovaz 125 gr unt topit, cu 82% grasime 1 plic de glazură de ciocolată neagră, Dr. Oetker Pentru crema de branza cu aroma de menta: 500 gr crema de branza 500 gr mascarpone 400 gr lapte condensat 50 gr zahar pudra cu aroma de citrice si vanilie Dr. Oetker 2 lingurite esenta de menta naturala Dr. Oetker 3 picături de colorant verde Dr. Oetker 1 praf de sare 20 gr gelatina Dr. Oetker 125 ml apă Pentru decor: 1 plic glazura de ciocolata Dr. Oetker căpșune frunze de menta panseluțe multicolorePentru stratul de biscuiți zdrobiți biscuiții mai gros și puneți-i într-un bol. Adăugați peste ele untul topit și amestecați rapid pentru a pătrunde uniform. Intindem stratul de biscuiti la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, dupa ce il acoperim cu hartie de copt.
Coacem la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade, pentru a face stratul de biscuiti mai crocant.
Punem o oala cu apa clocotita, iar cand apa se incalzeste bine adaugam plicul cu glazura de ciocolata neagra in apa fierbinte, dar nu clocotita.
Lăsăm plicul acolo până când glazura de ciocolată din interior se topește. O scoatem din apa fierbinte, folosind manusi, ca sa nu ne arda.
Tăiați un colț din plic și turnați glazura topită peste stratul de biscuiți. Cu o pensulă, întindeți glazura uniform pe toată suprafața stratului de biscuiți. Lasam stratul de biscuiti glazurati cu ciocolata sa se raceasca si glazura sa se intareasca.
Pentru crema de branza cu menta incepem prin a hidrata gelatina in apa rece.
Pune crema de branza, mascarpone si laptele condensat intr-un bol. Adaugam zaharul pudra cu aroma de citrice si vanilie, esenta de menta, un praf de sare, colorantul verde si amestecam toate aceste ingrediente pana se omogenizeaza compozitia.
Gelatina hidratată se diluează pe baie de aburi, se lasă să se răcească puțin și se adaugă la crema de brânză. Amesteca rapid pentru a aranja gelatina uniform in crema de branza. Intindem crema de branza peste stratul de biscuiti glazurati, nu inainte de a acoperi peretii detasabili ai formei de copt cu folie alimentara. Facem asta pentru ca crema de branza sa iasa mai uniform si sa se dizolve usor.
Lasam cheesecake-ul sa se raceasca 2-3 ore, pana cand crema de branza devine ferma.
Intre timp pregatim niste cosuri din glazura duo de ciocolata pentru a decora cheesecake-ul.
Punem plicul cu glazura in apa fierbinte, asa cum am facut inainte.
După ce diluați glazura, turnați-o în trei forme de brioșe din silicon.
Cu o pensulă, întindeți ciocolata pe pereții interiori ai formelor de brioșe până obțineți un strat. Se răcesc formele până se întărește ciocolata. Scoateți ușor coșurile de ciocolată din forme și puneți-le deasupra cheesecake-ului. Le umplem cu căpșuni, frunze de mentă și panseluțe, pentru a crea un decor frumos de primăvară.
De asemenea, decoram cheesecake-ul pe margini cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă și floricele de căpșuni și servim deliciosul cheesecake cu mare poftă, alături de cei dragi.
Ingrediente Desert cheesecake cu menta si capsuni
Pentru stratul de biscuiți:
350 gr biscuiți digestivi, cu ovăz
125 gr unt topit, cu 82% grăsime
1 plic glazură de ciocolată neagră, Dr. Oetker
Pentru crema de brânză cu aromă de mentă:
500 gr brânză cremoasă
500 gr mascarpone
400 gr lapte condensat
50 gr zahăr pudră cu aromă de citrice și vanilie Dr. Oetker
2 lingurițe esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
3 picături colorant verde Dr. Oetker
1 praf de sare
20 gr gelatină Dr. Oetker
125 ml apă
Pentru decor:
1 plic glazură duo de ciocolată Dr. Oetker
căpșuni
frunze de mentă
panseluțe multicolore