Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura

 

INGREDIENTE
1 pachet de biscuiti digestivi 150 gr unt topit 2 cutii de mascarpone 1 cutie crema de branza natur Goldessa 150 gr zahar 2 pliculete de gelatina 1 borcan de dulceata de zmeura

Biscuitii se sfarma iar peste ei se adauga untul topit amestecandu-se pana cand biscuitii absorb tot untul topit. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu pereti detasabili tasandu-i foarte bine astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Blatul il dam la rece pana la prepararea cremei de branza.

Pentru inceput se pune un plic de gelatina la inmuiat in 100 ml apa pana la prepararea cremei de branza.

Branza Goldessa se amesteca cu zaharul la prima treapta a mixerului apoi se adauga pe rand cate o cutie de mascarpone amestecand bine sa se incorporeze cu crema de branza.

Gelatina hidratata se adauga in 50 ml lapte caldut , care mai apoi se adauga peste crema de branza amestecata cu mascarpone. Crema rezultata se intinde peste blatul de biscuiti si se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Al doilea plic de gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa pana preparam jeleul. Pentru jeleul de deasupra , dulceata de gem se pune intr-o oala , se mai adauga 50 ml de apa pentru a se subtia si se da intr-un clocot.

Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga si gelatina amestecandu-se sa se topeasca bine apoi se toarna peste crema de branza.

Se da din nou la rece.

Ingrediente Desert cheesekake fara coacere, cu dulceata de zmeura

1 pachet de biscuiti digestivi

150 gr unt topit

2 cutii de mascarpone

1 cutie crema de branza natur Goldessa

150 gr zahar

2 pliculete de gelatina

1 borcan de dulceata de zmeura

Categorii