Desert clafoutis cu fructe de padure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert clafoutis cu fructe de padure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert clafoutis cu fructe de padure
Simplu de preparat și atât de bun este clafoutis cu fructe de pădure. O mână de fructe din care să alegi, în funcție de anotimp și câteva ingrediente de bază: ouă, iaurt, făină și puțin zahăr. De data aceasta am folosit fructele de pădure pe care le mai am la congelator. Se reduce la jumatate cantitatea de zahar, iar in aceasta reteta am inlocuit faina alba cu faina de alune.
3 căni de fructe de pădure 1 cub de unt 150 g iaurt 5 lg zahăr brun pudră 3 oua 1 lingura esenta de lamaie Un vârf de cuțit de sare 4 lg faina de alune (sau faina de migdale)Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Ungeți o formă circulară de tartă cu unt, apoi puneți fructele de pădure pe fundul tăvii. Am folosit o combinație de afine, zmeură și mure.
Într-un castron mare, amestecați zahărul cu ouăle, iaurtul și esența de lămâie. Adaugati faina de alune si un praf de sare si amestecati pana obtineti un aluat fin si subtire.
Se toarnă aluatul peste fructe.
Dați tava cu clafoutis de fructe de pădure la cuptor pentru 1 oră, sau până când marginile devin ușor maronii.
Se lasa tarta cu fructe de padure la racit, se presara putin zahar pudra si se serveste ca atare sau alaturi de o cana de inghetata.
Ingrediente Desert clafoutis cu fructe de padure
3 cesti fructe de padure
1 cub unt
150 g iaurt
5 lg zahar brun facut pudra
3 oua
1 lingura esenta de lamaie
Un praf de sare
4 lg faina de alune de padure (sau faina de migdale)