Desert clatite a la Ana Lugojana

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert clatite a la Ana Lugojana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert clatite a la Ana Lugojana

 

Le planific de mult, dar nu-mi place să fac clătite, mă enervează. Prefer să fac 100 de prăjituri decât să arunc în clătite.... :))))))))

Clatite cam 450-500 ml lapte dulce 3,5% grasime (am pus 450 ml si am adaugat inca 30 ml la final) 300 ml apă minerală 3 oua 50 ml ulei 300 g faina un vârf de cuțit de sare 1 plic de zahăr vanilat Umplere 600 g brânză dulce 120 g pudră veche esență de vanilie 50 g stafide 3 galbenusuri Sos de vanilie 3 galbenusuri un vârf de cuțit de sare 30 g amidon 150 g zahăr 750 ml lapte cu 3,5% grăsime esență de vanilie Bezea 6 albusuri un vârf de cuțit de sare 180 g zahăr

Intr-un castron am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu o furculita cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate, apoi diluata cu lapte si apa minerala. Am amestecat bine si apoi am adaugat restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450 ml lapte si la final am adaugat inca 30 ml, compozitia a fost cam groasa. Am pus putin ulei in tigaia de clatite, am incercat sa o incalzesc, am pus deoparte excesul de ulei, cu ajutorul unui polonic am format clatita, am copt mai intai pe o parte, apoi pe cealalta. Am procedat la fel și cu restul compoziției. Am format 12 clatite, am folosit doar 10, doua urmau sa fie gustate.

Umplutura: Intr-un bol am pus branza, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si stafidele, am omogenizat. 

Sos de vanilie: Intr-o tigaie de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si amidonul, amestecate bine apoi diluate cu lapte. Am pus tigaia pe baia de aburi, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase sosul. Am scos tigaia din baia de aburi si am adaugat esenta de vanilie.

Bezea: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa amestec pana am obtinut o bezea tare.

Asamblare: Am folosit un vas de yena dreptunghiular cu pereți mai înalți. Am umplut 10 clătite cu umplutura de brânză, am împăturit clătitele până am obținut un dreptunghi. Am pus clatitele in bol, au intrat 10 bucati, 5 la rand. Am turnat sosul de vanilie peste clătite, iar peste sos am decorat bezeaua. Am dat vasul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Ingrediente Desert clatite a la Ana Lugojana

Clatite

cca 450-500 ml lapte dulce 3,5 % grasime ( eu am pus 450 ml si am mai plusat cu inca 30 ml la final)

300 ml apa minerala

3 oua

50 ml ulei

300 g faina

un praf de sare

1 plic zahar vanilat

Umplutura

600 g branza dulce

120 g zahar pudra

esenta de vanilie

50 g stafide

3 galbenusuri

Sos de vanilie

3 galbenusuri

un praf de sare

30 g amidon

150 g zahar

750 ml lapte cu 3,5 % grasime

esenta de vanilie

Bezea

6 albusuri

un praf de sare

180 g zahar

Categorii