Desert clatite Choco Kebab

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert clatite Choco Kebab

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert clatite Choco Kebab

 

Am vrut să fac și să postez această rețetă în jurul datei de 2 februarie, când atât noi, cât și francezii, sărbătorim Întâmpinarea Domnului. La francezi, prăjiturile specifice acestei sărbători (”La Chandeleur”) sunt clătitele, preparate cu mare măiestrie și aruncate cât mai sus, din tigaie, umplute apoi cu fel de fel de ingrediente. Nu degeaba există multe ”creperies” în fiecare orășel francez, ceea ce înseamnă, într-un singur cuvânt ”clătitării” (am văzut undeva asemenea firmă și la noi, deși termenul nu prea este folosit ca atare) adică un local unde se servesc în mod special clătite. De câtva timp, în Franța sunt la mare căutare clătitele Choco Kebab, preparate cu aparatura specială de feliat ciocolata și se pare că și la noi, în marile orașe (Timișoara, Constanța...) au apărut astfel de aparate și de localuri. Astfel de clătite am vrut să prepar de Întâmpinarea Domnului, dar am fost ocupată cu altceva. Totuși, mi-am zis că așa un desert special poate fi savurat oricând, așa că m-am apucat de treabă, deși nu am aparatul special de feliat ingrediente pentru kebab. M-am descurcat cu ustensilele avute la îndemână. Față de clătitele Choco Kebab văzute în Franța, în umplutură, care poate fi oricât de diversificată îi permite imaginația autorului, în loc de biscuiți Oreo, am preferat, ca ingredient crocant, napolitanele Joe, iar în loc de Nutella, eu am folosit Fineti. Restul ingredientelor au fost în conformitate cu gusturile mele. Din ingredientele de mai jos am făcut 15 clătite, dar am umplut pentru servit doar 4, câte am mâncat imediat, celelalte urmând a fi umplute, când ne va fi din nou poftă...! Oricum, la cât sunt de dulci și de consistente, chiar și două clătite sunt prea mult deodată...

Ingrediente Desert clatite Choco Kebab

Pentru clătite:

200 grame de făină albă

1-2 linguri de zahăr tos

350 ml de lapte cald

2 ouă

50 grame de unt

1 praf de sare

1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

1 plic de vanilie

coajă răzuită de lime

ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru umplutură:

Fineti (Nutella)

ciocolată albă

ciocolată neagră

napolitane Joe

chamallows Haribo

frișcă din 200 ml de smântână grasă

ornamente decor

vișine din dulceață

pepite de ciocolată

Pentru frișcă:

200 ml de smântână grasă

1-2 linguri de zahăr pudră

1 plic de vanilie

Pentru decor:

frișcă

ornamente decor

1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră

Categorii