Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

 

Nu mai aveam nimic dulce în casă (în afară de fructe, caramele, ciocolată și dulcețuri) așa că soluția a fost să fac rapid niște clătite. Le-am făcut destul de repede (pentru că nici n-au fost multe) și au ieșit excelente, grație umpluturii delicioase, pentru că bananele s-au armonizat perfect cu crema de ciocolată cu gust de alune. Pentru că tigaia mea de clătite are o circumferință destul de mică, pentru fiecare am folosit câte o jumătate de banană. Din ingredientele de mai jos am făcut opt clătite.

 

INGREDIENTE
Pentru clătite: 150 grame de făină albă 25-30 grame de zahăr tos 1 plic de zahăr vanilienat 1 praf de sare 1 praf de bicarbonat de sodiu 1 ou coajă răzuită de limetă 250 ml de lapte 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit Pentru umplutură: 4 banane cremă de ciocolată, cu alune Pentru decor: 20 grame de ciocolată 1 linguriță de ulei de alune de pădure

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă treptat laptele, puțin câte puțin.

Când compoziția este omogenă, se toarnă câte un polonic în tigaia încinsă și unsă cu ulei. Se prăjesc ușor clătitele pe ambele fețe și când sunt toate gata, se lasă să se mai răcorească puțin.

Între timp se pregătesc bananele și se topește ciocolata pentru decor, la bain-marie, cu o linguriță de ulei de alune de pădure.

Când clătitele s-au mai răcorit puțin, se ung cu un strat consistent de cremă de ciocolată și deasupra se suprapune o jumătate de banană. Se rulează clătita și se depune pe un platou, sau pe o farfurie.

Când toate clătitele sunt gata, se decorează cu ciocolată topită și se pot servi deja.

Ingrediente Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

Pentru clătite:

150 grame de făină albă

25-30 grame de zahăr tos

1 plic de zahăr vanilienat

1 praf de sare

1 praf de bicarbonat de sodiu

1 ou

coajă răzuită de limetă

250 ml de lapte

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Pentru umplutură:

4 banane

cremă de ciocolată, cu alune

Pentru decor:

20 grame de ciocolată

1 linguriță de ulei de alune de pădure

Categorii