Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

 

De cand am facut gemul de portocale imi sta gandul la niste cornulete cu acest gem.Si cum iarna s-a intors m-am gandit ca acum e timpul sa le fac. Pentru gemul de portocale, reteta este aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html

 

INGREDIENTE
200 gr branza dulce 170 gr osanza 350 gr faina 70 gr zahar un praf de sare un plic zahar vanilat bourbon 1 ou umplutura: gem de portocala fulgi de cocos merisoare deshidratate zahar pudra ptr tavalit cornuletele

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat si oul.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem pe rand pe un blat infainat, sub forma de cerc. Ungem cercul spre exterior cu gemul de portocale, presaram nuca de cocos, apoi taiem cercul in 4 parti egale.

Fiecare parte o taiem mai apoi in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mari vrem sa fie cornuletele.

La marginea dinspre exterior a triunghiurilor formate asezam cate un merisor si rulam.

Asezam cornuletele formate intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca.

Trecem cornuletele calde prin zahar pudra.

Ingrediente Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

200 gr branza dulce

170 gr osanza

350 gr faina

70 gr zahar

un praf de sare

un plic zahar vanilat bourbon

1 ou

umplutura:

gem de portocala

fulgi de cocos

merisoare deshidratate

zahar pudra ptr tavalit cornuletele

Categorii