Desert cornulete cu iaurt si untura

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu iaurt si untura

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete cu iaurt si untura

 

M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata ,niste iaurt si m-am pus sa caut o reteta in care sa intre toate ingredientele astea. Am gasit-o, binenteles pe Bucataras, la bucataras Dana _Retetegg, au iesit niste cornulete de ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE
Aluat 200 g untura 25 g drojdie proaspata 1 ou un praf de sare 100 g iaurt simplu, eu am avut iaurt cu 10% grasime de la Pilos, iaurt grecesc faina cat cuprinde...mi-a intrat cca 450 g + pentru infainat blatul de lucru Umplutura gem de prune nuca macinata Zahar farin pentru pudrat

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde.

Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am taiat in 8 parti egale. Pe fiecare parte am pus din amestecul de gem de prune cu nuca macinata, apoi am rulat, formand cornuletul.

Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade C, apoi am bagat tava in cuptor, pentru cca 20-25 min, cand incep sa se rumeneasca frumos sunt coapte. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

Binenteles ca am mancat asa fierbine, la ce pofta aveam, nu a mai contat ca era fierbinte. Foarte bune, fragede, gustoase.

Ingrediente Desert cornulete cu iaurt si untura

Aluat

200 g untura

25 g drojdie proaspata

1 ou

un praf de sare

100 g iaurt simplu, eu am avut iaurt cu 10% grasime de la Pilos, iaurt grecesc

faina cat cuprinde...mi-a intrat cca 450 g + pentru infainat blatul de lucru

Umplutura

gem de prune

nuca macinata

Zahar farin pentru pudrat

Categorii