Desert cornulete cu nuca si untura

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cornulete cu nuca si untura

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete cu nuca si untura

 

Cornulete cu nuca si untura dupa reteta de la Mena, vestitele cornulete de pe la intalnirile bucatarasilor.

 

INGREDIENTE
750 g faina 300 g untura 300 g nuca macinata 1 plic praf de copt 1/4 lingurita sare 200 ml pahar cu apa 1 lingurita esenta de vanilie zahar pudra, pentru tavalit cornuletele

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen. Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se formeaza bilute de marime egala cu ajutorul palmelor, se ruleaza si se formeaza cornulete. Se pun in tava si se dau la cuptor pana cand devin rumene. Se tavalesc prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti. Pofta buna!

Ingrediente Desert cornulete cu nuca si untura

750 g faina

300 g untura

300 g nuca macinata

1 plic praf de copt

1/4 lingurita sare

200 ml pahar cu apa

1 lingurita esenta de vanilie

zahar pudra, pentru tavalit cornuletele

Categorii