Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

 

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE
250 gr osanza 1 ou 3 galbenusuri 70 gr zahar pudra 200 gr iaurt grecesc 10% un praf de sare 1 lingurita bicarbonat 550 gr faina+ ptr blat scortisoara 2 linguri pesmet 250 gr dovleac copt zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.

Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.

Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

250 gr osanza

1 ou

3 galbenusuri

70 gr zahar pudra

200 gr iaurt grecesc 10%

un praf de sare

1 lingurita bicarbonat

550 gr faina+ ptr blat

scortisoara

2 linguri pesmet

250 gr dovleac copt

zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat

Categorii