Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
INGREDIENTE
Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.
Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.
Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
250 gr osanza
1 ou
3 galbenusuri
70 gr zahar pudra
200 gr iaurt grecesc 10%
un praf de sare
1 lingurita bicarbonat
550 gr faina+ ptr blat
scortisoara
2 linguri pesmet
250 gr dovleac copt
zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat