Desert cornulete cu untura si praf de copt
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu untura si praf de copt
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornulete cu untura si praf de copt
Imi place sa incerc diverse aluaturi pentru cornulete. Asa ca azi am copt cornulete, am noroc ca am un aragaz afara si nu a fost bai ca a fost canicula.
Aluat 200 g untura cca 480 g faina 1 pliculet de praf de copt 2 linguri otet 10 linguri apa 2 oua 1/2 lingurita sare esenta vanilie Umplutura gem de caise nuca prajita si macinata Pentru pudrat zahar pudraUntura la temperatura camerei am pus-o intr-un castron, am adaugat sarea si am amestecat energic. Am incorporat ouale, apoi am adaugat praful de copt, stins cu cele 2 linguri de otet, am adaugat si apa si am omogenizat. La final am adaugat faina si am framantat un aluat, am obtinut un aluat mai moale dar care se intinde usor. Am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie subtire, am decupat un rotund apoi cu o rozeta am taiat in 8 triunghiuri. Am pus pe fiecare triunghi gem amestecat cu nuca macinata, am rulat si am format cornuletul. Am asezat in tava tapetata cu hartie de copt cornuletele. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am copt pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar pudra.
Ingrediente Desert cornulete cu untura si praf de copt
Aluat
200 g untura
cca 480 g faina
1 pliculet de praf de copt
2 linguri otet
10 linguri apa
2 oua
1/2 lingurita sare
esenta vanilie
Umplutura
gem de caise
nuca prajita si macinata
Pentru pudrat
zahar pudra