Desert cornulete cu untura si smantana

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete cu untura si smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete cu untura si smantana

 

Îmi place să încerc tot felul de aluat pentru cornuri, de data aceasta m-am inspirat de bucătarul Gicuța.

A luat 250 g untură 250 g smantana 20% grasime 2 linguri apa minerala 2 linguri zahar pudra vanilat (optional, nu am pus) 1/2 lingurita sare 600 -650 g de făină Umplere dulceata de prune cu nuca macinata Pentru pudrare zahăr pudră

Intr-un vas am amestecat untura cu smantana, am adaugat sare si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai e nevoie de faina, am folosit aproximativ 620 g de faina. Am pus aluatul la frigider pentru doua ore, apoi l-am scos din frigider si l-am impartit in 6 bucati. Am lasat doar o bucata pe blat, restul l-am pus la frigider. Am intins o foaie subtire, am taiat rotund cu o farfurie, am taiat in 8 parti egale, pe fiecare parte am adaugat dulceata amestecata cu nuca macinata, am rulat fiecare bucata si am format croissantul, l-am asezat in tava de cuptor tapetata. cu hartie de copt. Am pus restul de aluat ramas la frigider, am mai scos o parte din aluat si am continuat sa formez croissantele. Puteam încăpea 40 de cornuri în tavă. Am pus tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, Am lasat sa se rumeneasca frumos pe margini, apoi am scos tava din cuptor, am lasat sa se raceasca vreo 5 minute apoi am rulat croissantele in zahar pudra. Am facut la fel pana am terminat tot aluatul. Am primit 100 de croissante delicioase.

Ingrediente Desert cornulete cu untura si smantana

Aluat

250 g untura

250 g smantana 20 % grasime

2 linguri apa minerala

2 linguri zahar pudra vanilat ( optional, eu n-am pus)

1/2 lingurita sare

600 -650 g faina

Umplutura

gem de prune cu nuca macinata

Pentru pudrat

zahar pudra

Categorii