Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca
INGREDIENTE
Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri. Asezam gemul si formam cornuletele.
In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade C si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.
Ingrediente Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca
250 g margarina unirea
200 g zahar
250 ml apa minerala
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie sau zahar vanilat
700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare)
ulei pentru uns blatul de lucru
gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut
zahar pudra pentru tavalit cornuletele