Desert cornulete umplute cu alune de padure

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornulete umplute cu alune de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornulete umplute cu alune de padure

 

Iar am dat-o pe cornulete, ca aveam si niste smantana grasuta si niste osanza tot grasuta, dar culmea ele, cornuletele, nu au iesit asa grasute :)))))))))))))))))))))) si aveam si alune de padure din gradina

Aluat 240 g smantana cu 40% grasime 200 g osanza topita 2 galbenusuri un praf de sare coaja de lamaie 450 g faina + faina pentru blatul de lucru Umplutura 2 albusuri un praf de sare 3-4 linguri de zahar 2 linguri cacao 2 linguri nutella cca 200 g alune de padure prajite si macinate Pentru pudrat zahar farin

Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina si am framantat, nu foarte mult, un aluat omogen. L-am pus intr-o punga si l-am dat la frigider pentru cel putin 2 ore.

Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat 2-3 minute, nu e nevoie sa obtinem o spuma tare. Am adaugat zaharul, cacao, nutela si alunele macinate, am omogenizat amestecul si l-am lasat sa se odihneasca pana am umplut cornuletele.

Am scos aluatul din frigider, am taiat o bucata din el, restul l-am bagat la frigider cat am modelat primele cornulete. Am presarat faina pe masa de lucru, am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat cu o rozeta aluatul in 8 parti, am pus umplutura pe fiecare parte, am rulat si am format cornuletele. Am asezat cornulete in tava tapetata cu hartie de copt. Mi-au intrat 32 de cornulete in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cornuletele pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Cand am scos cornuletele din cuptor le-am tavalit prin zahar farin. Mie mi-au placut, dar nu zic sa nu para lauda :))))))))))))))))))

Ingrediente Desert cornulete umplute cu alune de padure

Aluat

240 g smantana cu 40% grasime

200 g osanza topita

2 galbenusuri

un praf de sare

coaja de lamaie

450 g faina + faina pentru blatul de lucru

Umplutura

2 albusuri

un praf de sare

3-4 linguri de zahar

2 linguri cacao

2 linguri nutella

cca 200 g alune de padure prajite si macinate

Pentru pudrat

zahar farin

Categorii