Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si pufoase. Multumesc, Rocsi, pentru reteta! Evident, eu am mai modificat reteta pe ici, pe colo. Am umplut 7 cornuri cu rahat si 3 cu dulceata de capsuni, dar voi le puteti face cum doriti.
Ingrediente Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Pentru cornuri:
25 g drojdie proaspata
100 g zahar
550 g faina (sau cat cuprinde)
150 ml suc de portocale proaspat stors
150 ml apa minerala carbogazoasa
esenta de vanilie
1 praf de sare
2 linguri ulei
250 g rahat
4-5 linguri dulceata de capsuni
Pentru sirop:
200 ml apa
40 g zahar pudra
esenta de vanilie
2 linguri ulei