Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si pufoase. Multumesc, Rocsi, pentru reteta! Evident, eu am mai modificat reteta pe ici, pe colo.  Am umplut 7 cornuri cu rahat si 3 cu dulceata de capsuni, dar voi le puteti face cum doriti.

Ingrediente Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Pentru cornuri:

25 g drojdie proaspata

100 g zahar

550 g faina (sau cat cuprinde)

150 ml suc de portocale proaspat stors

150 ml apa minerala carbogazoasa

esenta de vanilie

1 praf de sare

2 linguri ulei

250 g rahat

4-5 linguri dulceata de capsuni

Pentru sirop:

200 ml apa

40 g zahar pudra

esenta de vanilie

2 linguri ulei

Categorii