Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere
Facem adeseori cornuri, cu fel de fel de umpluturi, așa cum facem și pariziene, simple, sau umplute. De această dată am făcut o combinație culinară care ne-a umplut casa cu mirosuri îmbietoare, ne-a încântat papilele gustative și ne-a alintat privirile cu aspectul lor desăvârșit: cornuri pariziene, cu umplutură de mere. În plus, nu sunt greu de realizat și sunt foarte pufoase și bune, chiar și după două-trei zile. Din ingredientele de mai jos am făcut 16 cornuri, care au crescut destul de mărișoare.
Ingrediente Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere
Pentru aluat:
500 grame de făină albă
25 grame de drojdie proaspătă
100 grame de zahăr tos fin
200 ml de lapte cald
2 ouă
50 de grame de unt
1 praf de sare extrafină
coaja răzuită de la 1/2 lămâie
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
făină pentru modelat
Pentru umplutură:
750 grame de mere
75-100 grame de zahăr tos
75 grame de unt
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 plic de vanilie
2 lingurițe de scorțișoară
Pentru decor:
1 ou pentru uns
2 linguri de susan