Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere

 

Facem adeseori cornuri, cu fel de fel de umpluturi, așa cum facem și pariziene, simple, sau umplute. De această dată am făcut o combinație culinară care ne-a umplut casa cu mirosuri îmbietoare, ne-a încântat papilele gustative și ne-a alintat privirile cu aspectul lor desăvârșit: cornuri pariziene, cu umplutură de mere. În plus, nu sunt greu de realizat și sunt foarte pufoase și bune, chiar și după două-trei zile. Din ingredientele de mai jos am făcut 16 cornuri, care au crescut destul de mărișoare.

Ingrediente Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere

Pentru aluat:

500 grame de făină albă

25 grame de drojdie proaspătă

100 grame de zahăr tos fin

200 ml de lapte cald

2 ouă

50 de grame de unt

1 praf de sare extrafină

coaja răzuită de la 1/2 lămâie

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

făină pentru modelat

Pentru umplutură:

750 grame de mere

75-100 grame de zahăr tos

75 grame de unt

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

1 plic de vanilie

2 lingurițe de scorțișoară

Pentru decor:

1 ou pentru uns

2 linguri de susan

Categorii