Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

 

Aseara, cum bantuiam eu pe facebuce hop imi apar in fata niste cornuri tare apetisante. Cum era deja trecut de 23.30 mi-am pus pofta-n cui si reteta la pastrare. Reteta apartine don`soarei Gaby a lu`Duceag sau Papa Bun cum e pe blog si facebook. Azi m-am trezit cu gandul la cornurile alea si nu m-am lasat pana nu mi-am facut damblaua. Eu le-am umplut cu gem de prune amestecat cu nuca macinata. Pot sa spun ca am mancat pe nerasuflate doua bucati imediat ce le-am scos din cuptor, cu pofta nu te pui.

Aluat 500-550 g faina 1 pliculet drojdie uscata d ela Dr. Oetker 2 linguri miere 250 ml lapte dulce cu 3,5% grasime 50 ml apa 50 g unt cu 82% grasime un praf de sare Umplutura gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata Pt. Uns 1 ou

Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g unt, am pus ibricul pe foc si am amestecat continuu pana ce mierea si untul sau diluat. Intr-un castron incapator am cernut 500 g faina,am adaugat sarea, jumatate din lapte si drojdia, am omogenizat, apoi am adaugat si restul de lapte. Am framantat bine, apoi am presarat putina faina pe masa de lucru, am pus aluatul si am inceput sa-l framant, Gaby a zis ca se framanta cca 15 min, eu l-am framantat cca 30 min ( am facut in acelasi timp si framantare si exercitii pentru maini ).N-am folosit toata faina, depinde foarte mult de ingrediente, important este sa obti un aluat elastic , vcare nu este tare si nu se lipeste. Am format o bila din aluatul framantat, am pus bila in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 ora. Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 2 bile, am intins fiecare bila in parte  si am taiat cu o rola in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus gemul amestecat cu nuca, am rulat si am format cornurile Din cele 2 foi am obtinut 18 cornuri. Am asezat in tava 8 cornuri, am uns cu ou, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cca 25 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos.Pofta ce-am poftit si mi-am satisfacut-o.

 

Ingrediente Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Aluat 500-550 g faina

1 pliculet drojdie uscata d ela Dr. Oetker

2 linguri miere

250 ml lapte dulce cu 3,5% grasime

50 ml apa

50 g unt cu 82% grasime

un praf de sare

Umplutura

gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata

Pt. Uns

1 ou

Categorii