Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat. Pozele pentru prezentare au fost facute atunci cand cozonacii erau calduti, asa ca veti observa cum curgea ciocolata din ei. Dupa ce se racesc bine de tot, ciocolata se incheaga.
Ingrediente Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Aluat:
700 g faina (sau cat cuprinde)
20 g drojdie proaspata
200 ml lapte cald
150 g zahar
2 oua
1 praf de sare
esenta de vanilie
100 g unt la temperatura camerei
5 linguri ulei
Umplutura:
120 g ciocolata cu lapte
2 ciocolate cu rom (88 g/buc)
2 linguri apa
50 g zahar
30 g cacao
50 g unt la temperatura camerei
300 g rahat
Pentru uns:
2 galbenusuri
2 linguri lapte
2 linguri zahar