Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

 

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat. Pozele pentru prezentare au fost facute atunci cand cozonacii erau calduti, asa ca veti observa cum curgea ciocolata din ei. Dupa ce se racesc bine de tot, ciocolata se incheaga.

Ingrediente Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Aluat:

700 g faina (sau cat cuprinde)

20 g drojdie proaspata

200 ml lapte cald

150 g zahar

2 oua

1 praf de sare

esenta de vanilie

100 g unt la temperatura camerei

5 linguri ulei

Umplutura:

120 g ciocolata cu lapte

2 ciocolate cu rom (88 g/buc)

2 linguri apa

50 g zahar

30 g cacao

50 g unt la temperatura camerei

300 g rahat

Pentru uns:

2 galbenusuri

2 linguri lapte

2 linguri zahar

Categorii