Desert crema de ciocolata, la pahar
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert crema de ciocolata, la pahar
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert crema de ciocolata, la pahar
Ceva dulce, la pahar, rapid și ușor de făcut. Exact ce pot să fac acum, în convalescență... Există multe variante de cremă de ciocolată la pahar, unele cu albușuri, sau gălbenușuri crude (ceea ce am vrut să evit) așa că am ajuns la această soluție, care ni s-a părut foarte fină. Fiind cu ciocolată neagră (pentru că asta aveam în casă), crema este puțin amăruie, de aceea am folosit mai mult zahăr (75 de grame). Evident, crema poate fi făcută cu ciocolată cu lapte și atunci se reduce cantitatea de zahăr.
Ingrediente Desert crema de ciocolata, la pahar
250 ml de lapte
50 grame de ciocolată neagră
2 gălbenușuri
2 linguri de smântână grasă
50-75 grame de zahăr tos
1-2 linguri de amidon alimentar
2 lingurițe de ulei de alune de pădure
Pentru decor:
frișcă
ornamente decor