Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Germania. Cum sa faci Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

 

INGREDIENTE
Pentru cremă: Gălbenușuri de ou 5 bucăți, Zahăr 5 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Amidon 4 linguri, Lapte cca. 300 ml, Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură, Sare iodată ½ linguriță. Pentru topping: Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră). Căpșuni cca. 300 g, Tort jelle roșu 2 pliculețe, Zahăr tos cca. 6 linguri, Apă rece cca. 500 ml, Spiraline de cacao cu umplutură de cocos. Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă esența de vanilie și se lasă la răcorit, acoperită pentru a se evita formarea pojghiței specific cremelor cu amidon. Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în două. Tort jelleu, se prepare conform instrucțiunilor de pe ambalaj: într-un ibric se pun 500 ml apă rece, conținutul pliculețelor și zahărul tos, amestecându-se energic până ce se înglobează. Se pune la fiert la foc mediu, amestecându-se continuu. Atenție când ajunge la punctul de fierbere se oprește sursa de căldură și se lasă la răcorit. Se începe montarea: în cupe de sticlă transparente se pun 2-3 linguri de cremă aromată, sâmburi de cacao sau după caz, bucățele de ciocolată neagră. Căpșunile se așează artistic și se acoperă cu jeleul colorat. Se lasă la rece cca. 30 minute înainte de servire. Se ornează cu frunze de mentă, spirale cu cacao și cremă de cocos sau cu ce fel de napolitane aveți prin dulapuri cu dulciuri. Spor și poftă bună!

Ingrediente Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Pentru cremă:

Gălbenușuri de ou 5 bucăți,

Zahăr 5 linguri,

Zahăr vanilinat 1 plic,

Amidon 4 linguri,

Lapte cca. 300 ml,

Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură,

Sare iodată ½ linguriță.

Pentru topping:

Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră).

Căpșuni cca. 300 g,

Tort jelle roșu 2 pliculețe,

Zahăr tos cca. 6 linguri,

Apă rece cca. 500 ml,

Spiraline de cacao cu umplutură de cocos.

Categorii