Desert cremos de vis

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Desert cremos de vis

1. Se curata piersicile de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii. Apoi, se taie fructele in bucati mai mici si se pun in 4 vase rezistente la caldura de 150 ml (de preferinta de sticla). 2. Se toarna crema de ou intr-un vas si se adauga esenta de vanilie. Se ia crema cu lingura si se adauga peste fructele din vase pana cand sunt aproape pline. 3. Se presara cu grija 1/2 linguri de zahar brun deasupra cremei din fiecare vas. Intreaga suprafata a cremei trebuie sa fie bine acoperita. 4. Se pun vasele in cuptor pe o tava de copt, sub grill-ul incins, timp de 5-6 minute. Zaharul se dizolva, insa nu trebuie sa se arda! 5. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, se scot vasele din cuptor. Se lasa la racit in frigider pentru aproximativ 2 ore inainte de servire. Pofta buna!

Ingrediente Desert cremos de vis

2 piersici mari

coapte

555 ml de crema de ou gata preparata

1/2 lingurita de esenta de vanilie

6 linguri de zahar brun

Categorii