Desert crostata cu gem si nuci rumenite

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert crostata cu gem si nuci rumenite

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert crostata cu gem si nuci rumenite

 

Am făcut această crostată cu gem și nuci rumenite înainte de Paști, pentru că mi se părea soluția cea mai rapidă și mai delicioasă în același timp. În acest an, crostata a înlocuit păștile și cozonacii pe care nu i-am mai făcut, de vreme ce, fiind consemnați la domiciliu, din cauză de pandemie, nu mai puteam să le ofer celor dragi tradiționalele dulciuri pascale...  Am folosit o tavă de unică folosință, cu diametrul de 22 cm.

 

INGREDIENTE
300 grame de aluat de foietaj 1 borcan de gem 150 grame de nuci rumenite și mărunțite 1 ou pentru uns făină albă pentru întins foaia

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă.

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii (rotundă, dreptunghiulară, sau pătrată).

Se pune aluatul în tavă și se înțeapă cu furculița.

Se pune deasupra gemul și se nivelează. Se răsfrâng marginile aluatului de jur împrejurul tăvii și apoi se presară nuca rumenită și mărunțită pe toată suprafața cu gem.

Se unge cu ou bordura de aluat a crostatei.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură mai mare, până ce aluatul crește și se rumenește.

Când crostata este gata, se scoate din cuptor și se scoate din formă, doar după ce s-a răcit complet. Atunci se poate porționa și servi.

Ingrediente Desert crostata cu gem si nuci rumenite

300 grame de aluat de foietaj

1 borcan de gem

150 grame de nuci rumenite și mărunțite

1 ou pentru uns

făină albă pentru întins foaia

Categorii