Desert cu banana si piersica
Reteta culinara Desert cu banana si piersica din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cu banana si piersica
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cu banana si piersica
Un desert rapid care te salveaza din orice situatie. Genul de desert hocus pocus preparatus lins spre lins cu gura-n jos....:)))))))))))))))))))))))))))))
16 piscoturi 250 g mascarpone 700 ml smantana pentru frisca 36% grasime 6 linguri de zahar pudra 2 linguri de ness 1 lingura de coniac Alexandrion lapte 3,5% grasime cca 300 ml 1 banana mare 1 piersica mare 2-3 linguri sirop de la dulceata de mure cacaoAm mixat 300 ml smatana pentru frisca cu 3 linguri de zahar pudra, apoi am adaugat si 250 g de mascarpone si am mai mixat 2-3 min, pana am obtinut o crema ferma.Intr-o farfurie adanca am pus ness-ul, coniacul si laptele si am amestecat bine. Restul de 400 ml smantana pentru frisca cu 3 linguri de zahar pudra , le-am mixat bine pana ce am obtinut o frisca ferma. Am taiat banana in rondele, piersica am curatat-o de pielita si am taiat-o in cubulete mici, am pastrat 4 feliute pentru decor. Asamblare, am folosit niste cesti mari de sticla, la baza am pus 2 piscoturi inmuiate in amestecul de lapte, coniac si ness, le-am faramitat apoi am adaugat cateva rondele de banana, am adaugat un strat de mascarpone, apoi am cernut cacao. Peste cacao am adaugat inca doua piscoturi inmuiate si sfaramitate, sirop de la dulceata de mure si un strat de crema mascarpone. Peste crema am pus cubulete de piersica, apoi am ornat cu frisca batuta, cacao cernuta , felie de piersica si o frunzulita de menta. Am dat la frigider cele 4 cesti cu desert pentru 3 ore, pana le-a venit randul sa fie devorate. Simplu, rapid de facut si delicios, sa aveti pofta !
Ingrediente Desert cu banana si piersica
16 piscoturi
250 g mascarpone
700 ml smantana pentru frisca 36% grasime
6 linguri de zahar pudra
2 linguri de ness
1 lingura de coniac Alexandrion
lapte 3,5% grasime cca 300 ml
1 banana mare
1 piersica mare
2-3 linguri sirop de la dulceata de mure
cacao