Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma. Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra. Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema. Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara. Dam desertul la rece 1-2, apoi servim. Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

Ingrediente Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

1 pachet mic de piscoturi

200 ml frisca lichida

250 gr ciocolata alba

250 gr mascarpone

400 ml cafea mai tare

2 linguri rom alb

2 lingurite esenta de vanilie

1-2 linguri cacao

1 pliculet ne

bombonele inimioara pentru decor

Categorii