Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Reteta culinara Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

 

Dacă sezonul cald tot vine, mă concentrez mai mult pe dulciurile rapide și delicioase! Deserturile la pahar sunt printre preferatele mele, pot fi făcute în orice fel de combinație, sunt atât de individuale și nimeni nu le refuză! Și dacă sunt puțin reci, atunci merg de minune! 

Pentru pandispan: 5 ouă 5 linguri de zahar 50 gr unt topit suc de o jumătate de lămâie coaja rasa de lamaie 5 linguri de faina 1 lingurita praf de copt În plus: 200 ml frisca 250 gr iaurt grecesc 2 linguri de zahar pudra 1 lingurita de vanilie 1 borcan de dulceata de afine sirop de soc Pandispan: Separați ouăle. Se amestecă albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat zahărul, amestecați până obțineți o bezea fermă și strălucitoare. Se pun galbenusurile si untul topit, se amesteca. Adăugați sucul de lămâie, coaja de lămâie rasă, praful de copt și amestecați încă câteva secunde. Se incorporeaza faina cernuta, amestecand cu o spatula de silicon. Tapetează o tavă de 12/25 cm cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă, se nivelează și se feliază de 2-3 ori, ușor, pentru a îndepărta bulele de aer. Pune pandispanul in cuptorul incins la 170 de grade pentru 35 de minute. Faceți testul cu scobitoarea și când este gata, scoateți-l din cuptor. Lasă-l să se răcească. Dupa ce s-a racit, il feliati, apoi il taiati cubulete.Amestecați smântâna rece timp de 2-3 minute la viteză mare. Adaugam iaurtul, zaharul pudra si vanilia, amestecam pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un castron mic punem sirop de soc, 2 linguri suc de lamaie si 4-5 linguri apa rece. Se amestecă. Pune cuburi de pandispan in pahare de sticla, insiropeaza-le cu sirop de soc. Se pune o lingură plină cu smântână, se nivelează ușor. Din loc in loc se pune dulceata de afine. Se pune din nou cuburi de pandispan, siropuri, smantana si dulceata. Decorați-le cu frunze de mentă. Lăsați-le să se răcească 30 de minute timp de o oră, apoi puteți servi. Veți primi 7 căni de desert! Bucura-te de masa ta!

Ingrediente Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 50 gr unt topit zeama de la jumatate de lamaie coaja rasa de la o lamaie 5 linguri faina 1 lingurita praf de copt In plus: 200 ml smantana pentru frisca 250 gr iaurt grecesc 2 linguri zahar pudra 1 lingurita vanilie 1 borcan dulceata de merisoare sirop de soc

5 oua

5 linguri zahar

50 gr unt topit

zeama de la jumatate de lamaie

coaja rasa de la o lamaie

5 linguri faina

1 lingurita praf de copt

200 ml smantana pentru frisca

250 gr iaurt grecesc

2 linguri zahar pudra

1 lingurita vanilie

1 borcan dulceata de merisoare

sirop de soc

Categorii