Desert cu piersici
Reteta culinara Desert cu piersici din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cu piersici
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert cu piersici
Introducerea consta introducerea linguritei in desert, o procedura foarte simpla si la indemana celor pofticiosi :))))))))))))))))))))
1 conserva de 800 g cu compot de piersici Crema alba 400 g ciocolata alba Callebaut 400 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 250 g mascarpone Crema neagra 400 g ciocolata neagra Callebaut cu 54,5% cacao 50 g lapte condensat 500 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime bucatele de blat cu nuca, cu arahide si cacao ( puteti sa puneti piscoturi sau sa nu puneti) Frisca 600 ml smantana pt. frisca LaDorna 35% grasime 50 g lapte condensat decor ''viermisori'' de ciocolata cirese amare-congelate frunzulite de mentaAm folosit niste forme speciale pt. deserturi de acest gen, dar se port pune si in pahare, mai mici sau mai mari in functie de cate portii aveti nevoie. Piersicile din compot le-am scurs de zeama si le-am taiat cubulete mici. Am taiat cubulete mici si resturile de blat.
Crema alba : Intr-un castron de inox am pus ciocolata alba si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se raceasca compozitia. Apoi am incorporat si mascarponele, mixand cca 2-3 min. Am impartit crema in cele 17 forme, apoi am pus bucatele de piersica. Am dat la frigider pana am facut a doua crema.
Crema neagra :Intr-un castron de inox am pus ciocolata neagra si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ciocolata a devenit lichida.Am luat de pe baia de abur castronul si l-am lasat cca 10 min. Am scos formele de la frigider, am turnat in ele crema de ciocolata neagra, am adaugat bucatele de blat si bucatele de piersica. Am bagat la frigider pentru cateva ore .
Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu laptele condensat, le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am pus intr-un posh frisca , am scos formele de la frigider si le-am ornat cu frisca, am presarat ''viermusi'' de ciocolata si am pus si cate o cireasa amara ( am avut la congelator)
Ingrediente Desert cu piersici
1 conserva de 800 g cu compot de piersici
Crema alba
400 g ciocolata alba Callebaut
400 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
250 g mascarpone
Crema neagra
400 g ciocolata neagra Callebaut cu 54,5% cacao
50 g lapte condensat
500 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
bucatele de blat cu nuca, cu arahide si cacao ( puteti sa puneti piscoturi sau sa nu puneti)
Frisca
600 ml smantana pt. frisca LaDorna 35% grasime
50 g lapte condensat
decor
''viermisori'' de ciocolata
cirese amare-congelate
frunzulite de menta