Desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Reteta culinara Desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

 

Imi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am ales sa fac cu piure de piersici de gradina- am facut acum 2 ani din ultimul piersic in viata - niste piure sau gem , cum vreti sa-i ziceti, cred ca am reteta pe undeva prin zona, daca nu aveti facut il puteti face pe loc- asta daca sunteti in sezonul piersicilor- decojiti piersicile, le blendati si apoi le fierbeti cu putin zahar. Am facut 6 portii, am niste pahare de sticla pentru inghetata in care am pregatit desertul, dar se poate in orice fel de recipiet pe care il aveti la indemana, cesti, pahare, castronele, etc.

Mousse de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 140 g ciocolata neagra 2 galbenusuri 100 ml smantana pentru frisca 36% grasime Mousse de piersici de gradina 170 g piure de piersici 60 g ciocolata alba Belcolade 2 galbenusuri 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime un pic de colorant galben pt. o culoare mai intensa- optional Frisca 300 ml smantana pt frisca cu 36% grasime 2 pliculete de zahar vanilat Decor drajeuri de ciocolata zmeura si afine

Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.

Mousse de piersici de gradina : . Intr-un castron de inox am pus piureul de piersici, ciocolata, cele 2 galbenusuri, am amestecat si am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.

Frisca : Frisca am pregatit-o cu cateva minute inainte sa servesc desertul, adica a doua zi in cazul meu sau daca serviti in aceiasi zi trebuie sa faceti desertul cu cateva ore inainte sa-l serviti. Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma, am pus frisca intr-un posh- va alegeti duiul cu care vreti sa ornati- si apoi am ornat fiecare pahar in parte. Am presarat drajeurile de ciocolata si am decorat cu zmeura si afine. Simplu si delicios !

Ingrediente Desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Mousse de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

140 g ciocolata neagra

2 galbenusuri

100 ml smantana pentru frisca 36% grasime

Mousse de piersici de gradina

170 g piure de piersici

60 g ciocolata alba Belcolade

2 galbenusuri

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

un pic de colorant galben pt. o culoare mai intensa- optional

Frisca

300 ml smantana pt frisca cu 36% grasime

2 pliculete de zahar vanilat

Decor

drajeuri de ciocolata

zmeura si afine

Categorii