Desert ecler

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert ecler

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert ecler

Ingrediente pentru coji 375 ml apa 150 ml ulei 300 gr faina 6 oua intregi sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet Ingrediente crema: 5 buc oua 625 ml lapte 5 linguri faina 8 linguri de zahar

Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi ouale puse unul cate unul sa se omogenizele foarte bine amestecand cu mixerul la viteza mare. Dupa ce ouale se incorporeaza se ia un pos se pune compozitia si se formeaza cojile de la eclere de marimea unei nuci, ele crescand la copt. Se coc pentru 10-15 minute la 180 grade celsius. Va iesi un aluat care in interior va ramane gol numai gata de umplut cu urmatoarea crema:

Galbenusurile de adauga separat intr-o oala impreuna cu faina si zaharul ( 4 linguri din cantitatea de 8 linguri), turnand lapte si amestecand pentru a se obtine o crema care se pune sa fiarba. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate albusurile de la cele 5 oua pana ce devine o spuma densa si tare apoi se adauga si zaharul si se mai mixeaza sa se topeasca. Cand crema de galbenusuri este aproape rece se ia cate putin din albusul spuna si se pune peste galbenusuri amestecand cu o spatula de silicon de sus in jos pentru a nu iesi aerul din albusurile spuma. Cu crema respectiva si cu un pos se umple apoi eclerele.

Ingrediente Desert ecler

Ingrediente pentru coji

375 ml apa

150 ml ulei

300 gr faina

6 oua intregi

sare

1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

Ingrediente crema:

5 buc oua

625 ml lapte

5 linguri faina

8 linguri de zahar

Categorii