Desert ecleruri cu vanilie, ciocolata, unt de arahide si sos caramel
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert ecleruri cu vanilie, ciocolata, unt de arahide si sos caramel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert ecleruri cu vanilie, ciocolata, unt de arahide si sos caramel
Zilele trecute am pregătit ecleruri. Pentru cremă am folosit lapte de orez de la Sano Vita, apoi am împărțit crema în trei, pentru a experimenta diverse arome: vanilie, ciocolată și unt de arahide. Eu am avut unt de arahide de la Sano Vita, care mi-a plăcut mult pentru aroma intensă – acea aromă de arahide măcinate, pe care le foloseam mai demult ca să decorez checurile înainte de a le da la cuptor, obțineam o crustă gustoasă, crocantă. La final le-am decorat cu sos caramel făcut cu zahăr brut din trestie de zahăr Sano Vita.
Ingrediente Desert ecleruri cu vanilie, ciocolata, unt de arahide si sos caramel
Pentru ecleruri:
500 ml apă,
200 ml ulei,
284 g făină albă,
4 ouă M,
1 vârf de cuțit sare,
1 plic praf de copt,
Pentru creme:
2 gălbenușuri,
400 ml lapte de orez Sano Vita,
3 linguri făină,
1 plic zahăr vanilat Bourbon,
50 g unt moale,
50 ml frișcă lichidă,
în plus: un vârf de cuțit coajă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
o linguriță unt de arahide Sano Vita,
50 g ciocolată neagră,
Pentru sosul caramel:
6 linguri zahăr brut din trestie de zahăr Sano Vita,
50 g unt,
80 ml lapte condensat,
Pentru decor:
150 ml frișcă lichidă